Visst kan tjockisar dansa!

Jag kommer återkomma till ämnet så många gånger, men bara för att man är tjock ligger man inte på sofflocket hela dagarna, just saying. Jag titulerar mig dansare, japp! Jag har gått på dansskola i många år, stått på scen ett otal gånger och faktiskt varit en del av en egen dansgrupp som satte upp en HELT EGEN show på en teater som sålde slut!

Så ja, tjockisar kan dansa. Men vad skiljer mig från de smalare? Ja asså jag har ju ca 20 kilo extra att röra på. Det innebär att mina hopp inte blir lika höga eller att jag inte kan ta mig från liggandes på golvet till stående på en nanosekund, men vad fan, jag gör så gott jag kan. Jag är stark och smidig och tycker det är kul och det räcker. Jag tror faktiskt att det syns i mina ögon hur glad jag är när jag dansar.. 🙂

Här ser ni en härlig tjej som dansar med massor av övervikt och självförtroende. You go girl. Hon har blivit superstor iom denna video och gör en massa skoj nu som passar så bra in i Body Positive-rörelsen.

MOD – Människor och dans

Här ser ni öppningsnumret från den showen vi själva satte upp. Ganska starkt för ett gäng amatörer som delar samma passion. Ni ser mig i svart tröja och leopardtajts. Det enda rätta plagget! 🙂

Vi var (och är) en grupp människor i alla åldrar och former som delar en sak, vi älskar att dansa. Visa har gjort det i många år, andra är nybörjare, alla får plats att skina och växa som människor. Det är tack vare min bästa vän, dansläraren Magdalena Bibik. Tack.

Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans
Åsa Wallenrud dans

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.