Vecka 36 – då blir jag PRAO-elev

Minns ni era praktiker i grundskolan? Det gör jag. I mellanstadiet fick jag praktisera på OBS! hos min klasskompis mamma. Jag jobbade på avdelningen “kemtekniskt” (schampo och tvål) vilket jag inte fattade varför det hette så men jag var där i en eller två veckor. Jag minns min sista dag då min handledare tog fram en stor plastpåse och sa att jag fick välja en av varje produkttyp som en present. Jag höll på att tuppa av. 

Jag har två praktiker till som jag dock inte kan placera tidsmässigt, ena var nog på högstadiet och den andra på gymnasiet men minns inte vilken som var vad. Men den ena var på en färgaffär och det kan man tycka kanske är lite spännande men denna butik var ENBART för yrkesmålare och alla färgburkar var minst 10 liter och alla handlade på faktura. Det vill säga, att jag mest satt stilla på en färgburk bredvid kassan och var uttråkad, inte lätt heller med ADHD att inte få göra något.

Den andra var på ett företag som hette “Svenska Gräs” som sålde färdiga gräsmattor på rulle. Jag satt på kontoret som aptrist. Fick ett eget rum med skrivbord och skulle väl hjälpa till med enklare uppgifter och ta emot eventuella gäster. Vad jag minns kom det inte en enda människa och jag är osäker på om jag fick ett enda uppdrag. Det här var på den tiden när det inte fanns internet eller mobiltelefoner eller.. Sug på den.

Praktik som vuxen då?

Nu har jag ju gått ett år i skolan och sista halvåret är det praktik. Jag går dit med skräckblandad förtjusning. Arbetsplatsen och kollegorna kändes på mötet som helt fantastiskt. Jag vet att jag kommer älska att hänga med dem. Att jag också ska få göra och lära mig mer om det jag studerat är ju fantastiskt och att veta detta innan är ju grymt. Men det som skrämmer mig är att jag nu under flera år inte arbetat kontorstider. Jag har frilansat, jobbat i butik, spelat in podcast och liksom levt livet som jag vill och nu ska jag vips upp 05.30 VARJE dag och åka med SAMMA buss varje dag och resan till jobbet är på 1h. Det är det här med kontorstiderna jag har så svårt för och jag gissar att den första veckan kommer jag bara åka hem och somna, helt utan middag och allt. Min hjärna kommer smälta ihop och sluta fungera efter typ dag 3.

Men sedan tror jag rutinen slår till och det blir lättare. Men jag har lite ångest…

Men vart ska jag?

Jo det ska jag berätta. Jag studerar ju till Digital Strateg på Nackademin (rekommenderar inte skolan). Så jag ska på praktik på Ving där jag ska få lära mig hur man arbetar i resebranschen. Jag vill ha koll på krishantering, sociala medier, deras strategier och framtid. Jag vet att de redan börjat leka med VR och jag vill se mer av det och av AR. Så önska mig gärna lycka till.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.