Ta bort gelénaglarna själv!

Jag har under en lång period unnat mig gelénaglar. Eftersom mina naglar är de sämsta i världen, tydligen får mitt hår all näring och naglarna blir utan, så kan jag inte bara låta dem växa ut och lacka dem för de går bara sönder. 

Att ha gelénaglar har varit en fröjd och jag har älskat det. Det negativa med gelénaglar är att de inte är så vassa så det går knappt att klia sig, jag har haft sönder otaliga strumpbyxor, jag kunde inte öppna läskburkar eller ta av/på smycken osv. Men det absolut sämsta är väl att det kostar 450 kr var 3-4:e vecka. Men i bland får man lyxa till sig, de flesta gör fransar jag valde naglar.

Men studentekonomin räcker inte till så jag måste ta en paus. Och just nu är den så dålig att jag inte ens hade råd att gå och ta bort dem så jag var tvungen att lösa det själv. Hur det gick? Tjae.. Asså…

Steg 1

Klipp av dem. Här gäller det att ha en satans bra sax, det har jag.

Steg 2

Försök desperat fila ner så mycket som möjligt av gelén och lacken. Jag hittade denna fil/slip på NetOnNet som jag drog till med. Inte på långa vägar så kraftfull som salongens men det sparade mig träningsvärk i händerna.

Den kostar 39 kr och du kan köpa den HÄR

Steg 3

Efter sjukt lång tid med filen så hade jag lyckats jämna till den värsta kanten av utväxten men också den avklippta kanten så den inte var så vass och så. Kändes ok.. Men nu tyckte jag att jag skulle mata mina egna blottade naglar så jag oljade in dem lite med Scholls olja.

Steg 4

Nu när naglarna ser helt fucked-up ut så måste jag ju försöka rädda situationen genom att dra på svart lack. Det enda jag kunde komma på för att dölja skavanker och den gröna färgen. Det gick så där kan man säga. Tror jag gjorde två fel. Det enda var att ytan inte var särskilt fin i alla fall. Det andra att jag lackade i solen i ca 30 grader och lacken stod framme några timmar i hettan. Det resulterade ju i skitdålig yta full med bubblor. Men jag gav upp och tänkte att det får fan vara just nu.

2 Comments

 1. Sofia Mattsson

  31 maj, 2017 at 09:27

  Schysst att det finns maskinfil att köpa själv! Är sämst på att orka gå och få naglarna fixade och har slutat för att jag inte orkar sitta still så länge 😛 Men! Ett tips för att dölja underkanten! Glitterlack! Som en omvänd glittertipp. Glittret maskerar så att det inte blir så tydlig kant mellan vanlig nagel och gelen.

  1. admin

   31 maj, 2017 at 09:34

   Åh tack…..

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.