Stolt medlem av de oreligiösa pingstvännerna!

Året var 1977 och det var taklagsfest på ett lantställe på Aspö. Tjocka släkten samlades för kalas. På något sätt återuppstod denna fest ett par år senare på Pingsdagen och sedan har den fortsatt år efter år. 

Släkten är varken religös eller har kopplingar till något med Pingsten, det råkade bara vara en bra långhelg som gjorde det möjligt att ta sig från Sundsvall ner till Stockholms skärgård. För ca 17 år sedan såldes huset på Aspö så hela kalaset flyttade till ett hus på Ljusterö där vi fortfarande ses varje Pingst.

I går var det årets träff och agendan för varje gång är:

Lunch och tipspromenad

Vi har knytis. Samma folk har varje gång tagit med exakt samma saker. Jag och syran tillför köttbullar och prinskorv. Vi sitter ut och äter och skålar. Alla hjälper till med framdukning, diskning och städandet. Efter ett tag är det dags för tipspromenaden och vi delar upp oss i små grupper och tar den vanliga slingan runt med det obligatoriska vätskestoppet på mitten. I början drevs det helt galet kring detta, minns ett år då pappa hade sparat shampo- och duschkräms-flaskor i en evighet, diskat dem och ersatt etiketterna med div giftsymboler och hällt sprit i allt. Numera är det lite lugnare med festis till barnen och en Bacardi Breezer till dem som vill ha.

Fikastund med magisk rulltårta

När vi kommer tillbaka är kaffet framme och här får vi den magiska rulltårtan, gifflarna och annat gott. Förr om åren hade vi familj som jobbade på Delicato så kakbufféen var lite annorlunda. Under fikat redovisas rätt svar på frågorna och en prisutdelning sker. Den som förlorar får ta över stafettpinnen och stå för nästa års tipspromenad. Jag har varit den personen rätt många gånger.. 🙂 Men i år får syrran den för första gången! Jippi!

Här kan ni se en del av femkampen! (länk till video på Google Foto)

Och här med! (länk till Magisto film)

Normalt brännboll

Sedan starten har vi spelat brännboll men det har blivit sämre med det då släkten byts ut från år till år. Eldsjälar dör, barn växer upp. Vi har börjat övergå till en 5-kamp i stället som alla tycker är roligare. Så i år gjorde vi det igen. Min sämsta gren är fan stövelkastning där jag alltid får i väg stöveln åt fel håll, minuspoäng. Men det är så roligt…

Efter det är det grillning och nedvarvning och här brukar vi från Stockholm dra oss hem igen. I dag är mina ben helt röda av myggbett och jag kommer inte kunna raka benen på någon vecka, tack.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.