Slipp skavsår på låren i sommar

Om man har lår som inte har en halv meters mellanrum, typ alla, så får man härliga skavsår av sommaren. Klänningar och kjolar och bara ben, vilken sommardröm!

Jag lever i klänning året runt. Vägrar byxor för jag känner mig inte bekväm i det samt att det inte finns en enda jävla byxa i världen som rymmer min stora rumpa men ändå sitta tight i midjan, så jag har gett upp byxor. Däremot har jag helt hittat rätt i 50-talsstilen som sannerligen hyllar kvinnor med kurvor.

Mina tips!

Men på sommaren är det ett problem. Det går att ha bara ben i cirka tre minuter innan skavsåren börjar komma. Man får börja gå som om man skitit på sig för att försöka få låren att inte vidröra varandra. Hahahaa… Men jag har hittat en massa tips för detta och här kommer en lista.

 1. Cykelbyxor. Förmodligen det mest klassiska. Det finns finare modeller med spets och nu har ett märke jag gillar skapat denna helt i spets. Känns lite mer classy när kjolen blåser upp eller när man sätter sig ner och allt åker upp.

  Klicka på bilden för att komma till butiken.
 2. Talk och puder. Inget jag personligen testat för jag litar inte på det. Har också hört historier om talk som runnit ner längs benen som en sörja när det blandas med svett. Sedan måste man pudra mer under dagen och det kanske inte heller är lämpligt liksom. Har ni testat? PS. Ser Ross i Vänner framför mig med skinnbyxorna i badrummet, googla om ni inte fattar! 🙂

 3. Shapewear. Kläder som håller in, trycker upp och skapar en illusion av våra kroppar. Ja jag har använt dem hela jävla tiden och ja, jag har precis köpt en ny för sommaren. Men jag ska göra mitt yttersta för att inte använda den. MEN, köper man något med ben på så är det skönt för låren. Att man dessutom får en fastare röv och kanske lite koll på magen så kan ju det vara okej i bland.

 4. Olja. Kokosolja eller babyolja. Ska minska friktionen men även här känner jag att det blir lite äckligt och kanske inte hållbart hela dagen.

 5. Specialdeodoranter och krämer. Löpare använder vissa produkter för att slippa skavande kläder på tex bröstvårtorna (mest män). De här produkterna skapar en slags skyddande hinna som också rekommenderas på fötterna när du börjar vara barfota i skorna. Men detta ska tydligen också fungera på låren, dock obeprövat av mig.
  Klicka på bilden för att komma till butiken

   

 6. Bandlettes. Har provat en enda gång och måste säga att jag nog har hittat rätt. Eller det är detta och cykelbyxor som kommer bli min melodi. Bandlettes är breda band med gummi på insidan som dras på över låren. De sitter bra och ser mest ut som överkanten på stay-ups under kjolen. Ett hett tips!
  http://www.bandelettes.com/
  Nedan bilder är på mina egna vackra lår. Jag har köpt tre varianter, två i spets och ett par släta. Har bara testat dem på bilden som först orsakade skavsår pga just spetsen, men det gick över och sedan var det ett nöje att ha dem på!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.