Mitt examensarbete är klart!!

Jag studerar för tillfället, på heltid, på yrkeshögskola. Japp! Jag är 38 år men pluggade aldrig vidare efter gymnasiet då jag haft så mycket otur i skolan och därmed aldrig gillat det. Men jag kände att jag satt fast karriärsmässigt för även om jag hade kunskaperna så kunde jag visa det på ett korrekt sätt. Så då hittade jag Nackademin och utbildningen “Digital strateg”. 

Skolan har varit väldigt mycket upp och ner. Både bra och dåligt.. Kontentan är väl okej men jag skulle i dagsläget inte rekommendera just denna utbildningen. Den behöver justeras för att matcha arbetslivet och oss studenter. Men nog om det..

Kursen är på 1,5 år och jag är nu klar med det första året. Den sista uppgiften vi hade var ett examensarbete som skulle ske under sex veckors tid. Vi skulle arbeta 2-3 personer i varje grupp men jag bestred det redan från början. Examensarbetet är så pass viktigt att jag inte vill arbeta i “fel” grupp, alltså med människor jag inte klickar med eller med ett företag (uppgift) som jag inte känner något för. Men vi var tvungna att vara minst två så tillslut teamade jag ihop mig med en klasskompis.

Fel, fel, fel

Ganska tidigt i arbetet kände jag att detta var en felmatchning. Jag tyckte väldigt mycket om denna personen, hen var varm och kärleksfull och jag gillade att hänga med hen. Men när vi själva skulle jobba i hop så kände jag att det inte stämde. Jag blev orolig för hur arbetet skulle fortgå och valde tillslut att avbryta samarbetet och gå vidare på egen hand.

Det vi gjort tillsammans under den första veckan lät jag vara, av respekt. Så vi båda började på noll med bara fyra veckor kvar.

Under torsdagen och fredagen var det dags för redovisningar och jag var näst sist ut av alla. 🙂 Jag presenterade bra, VD:n för företaget jag gjorde mitt ex jobb på var på plats. Jag tog med allt som stod i betygskriterierna och visade på ett väl utfört arbete med tydliga och mätbara resultat. Men fick ett halvdassigt G. Jag anser det vara fel men kommer inte bestrida det utan går vidare med livet och längtar så fasligt ut till arbetslivet igen. Jag är så trött på studentlivet ska jag säga er…

Firade tillsammans med min bästa vän som bjöd på tapas och vin och den mest episka presenten..

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.