Mingel med Instagram TV

I går fick jag äran att för första gången i mitt liv kliva in i Eric Ericsson-hallen på Blasieholmen. Vilken lokal. Men vad gjorde jag där?

För knappt en vecka sedan lanserades Instagram TV (IGTV). Som en smällkaramell. Det här är Instagrams (och Facebooks) svar på Youtube. Youtube är skapt för filmer i horisontellt läge. Men då vi alla går mer och mer till mobil från dator så är vårt beteende att scrolla igenom saker snabbt och vertikalt. Hur ska man då fånga publiken inom 1,3 sekunder om man har en liggande film i mobilen, den syns ju knappt.

Så IGTV har tagit fasta på detta och låter nu alla Instagram-användare att starta en kanal och ladda upp filmer som är minst 15 sekunder och max 60 minuter lång. Vill du läsa mer om det här så kan du kolla in min teknikblogg.

Jag träffade också den undersköna pinglan Kajsa Stina som hoppade upp på en rosa häst med mig.

Tack för en skön dag med härliga människor och mycket bra info om IGTV. Toppen…

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.