Matgeek VS Ida Warg – faktakriget

Den stora bloggaren Ida Warg påverkar väldigt många unga tjejer (och killar). Hon är superduktig på träning och hälsa och lever ett veganskt liv (tror jag). Men när hon då gör något undermåligt så måste man klargöra vissa saker.

Matexperten Johan “Matgeek” Hedberg har under en tid byggt upp en fantastiskt rolig Youtube-kanal som många följer. Han gör studiebesök, testar mat och matrelaterade prylar och förser oss med recept och utbildning. En sak han gör i bland är att ta med oss till mataffären och visa vilka saker man inte ska köpa och vilka saker man faktiskt bör köpa. Personligen känner jag mig trygg med hans inlägg, som bygger på fakta och forskning som är så viktigt.

I dagarna släppte Ida Warg en film där hon gör samma sak som Matgeek bara det att det är väldigt personliga åsikter och precis noll fakta. Det är egentligen helt okej om man säger att det är så men när hon säger saker som är så vansinnigt fel och påverkar känsliga unga kvinnor så måste vi in och hjälpa till. Matgeek har då släppt en video där han analyserar det hon säger och bygger upp med fakta i stället.

Notera att han inte gör det för att vara elak utan för att påvisa att man kanske ska ha lite mer fakta i bagaget innan man säger saker som andra tror på sen. Alternativ fakta är, som vi vet, inte så bra.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.