Har du gröna fingrar?

Av någon anledning har jag begåvats med gröna fingrar. Alla inomhusväxter jag tar mig an växer ur sina krukor och kastar skott över hela huset. Grejen är bara att jag inte gör ett skit. Jag misshandlar de flesta genom uttorkning och sen med att dränka dem i vatten. 

För några år sedan blev vi ju med hus och med ett hus kommer en trädgård. Trädgården är fantastisk på många sätt. De som flyttade in när huset var klart 1978 anlade en helt magisk trädgård som blommar mest hela tiden. Nya växter dyker upp under hela sommaråret. Men efter dem har två andra familjer bott här och de har INTE tagit hand om trädgården.

Vårt stora jobb gick åt att se vad som växer och vad som inte växer. Klippa ner rosenbuskar som tagit över en hel rabatt, gräva upp döda växter, buskar och träd. Försöka rädda den katastrofala gräsmattan. Sakta tar vi oss framåt.

Hjälp tack!

Jag har en liten plätt där det förmodligen varit jättefina blommor en gång i tiden men som nu mest är deprimerande. Här vill jag anlägga en magisk rabatt med färgglada blommor. Så, vad ska jag plantera?

Förutsättningar

Sur jord. Vi har barrträd och skogstomt så jorden är ganska sur. Bor i zon 2 och här är det inte överdrivet mycket sol då den ligger bakom huset. Rabatten ligger vid ett berg och vi har mycket rådjur.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.