Behind the scenes på TV4 Nyhetsmorgon

I typ sex år har jag varit TV4 Nyhetsmorgons prylexpert. Det kommer sig av bloggen www.wallenrud.se och en del andra saker jag gör. I går var jag där igen och jag tänkte visa lite hur det ser ut i studion och så några bilder på snygga mig från i går. 

Hur går det till när man är gäst?

Jag har gjort det så länge nu så min rutin ser ungefär ut så här;

 • Nyhetsmorgon ringer mig och kollar om jag kan komma en viss dag och har ett förslag på tema som passar just då. Alt. mailar jag med idéer som de plockar upp.
 • Jag samlar in produkter på temat genom att kontakta alla mina kontakter men också försöka hitta lite nya. Det går åt mest tid till research och sedan leverans av produkterna antingen via bud hem till mig eller att hämta alla paket på mitt ombud.
 • Dagen innan ringer en redaktör för att gå igenom listan av produkter och jag berättar om dem medan redaktören antecknar. Redaktören gör ett manus som sedan levereras till programledarna.
 • Redaktören harnu fått veta vilken tid jag ska vara med, det sätts alltså dagen innan. Jag väljer mellan att få en taxi eller köra själv. Det beror helt på vad jag ska göra efter osv.
 • Jag behöver vara på TV4 senast 45 min innan jag ska vara med. Jag noteras i receptionen och en värdinna kommer och hämtar mig.
 • Först sminket. Hår och make ska fixas och här jobbar det en hel drös av sjukt kompetenta och härliga brudar. Ja, bara brudar faktiskt. Jag ger dem oftast full frihet men brukar säga; “lite ögon, ingen mascara och sjukt mycket färg på läpparna”. Håret får de göra vad de vill med. Blir oftast bäst om de får fria händer.
 • Normalt väntar gästerna i ett rum utanför studion som har en frukostbuffé och tv-skärmar så man ser vad som sänds just nu. Jag skippar dock gärna det rummet och hänger i studion i stället. Jag vill nämligen dammsuga in all kunskap jag kan om tv-produktioner så jag har skuggat kameramän/kvinnor och studerat programledarna.
 • När det är reklam, nyheter eller inslag som är förinspelat går jag in och lägger upp alla mina saker på bestämt ställe. Jag passar på att kramas och utbyta artighetsfraser. Alla som jobbar här är små guldkorn och jag älskar att få komma hit.
 • Sändning. Jag har aldrig manus och brukar köra helt fritt bland mina saker och mera spela på dialogen med programledarna. Det enda jag brukar göra är att bestämma mig för de viktigaste prylarna så jag är säker på att hinna få med dem, tiden är ju knapp.
 • Så fort jag är klar och programledarna bytt till annan gäst eller vad det nu är efter mig, då packar jag ihop allt så fort det går och blir utsläppt för att ta mig hem.

Klänning: Daisy Dapper

2 Comments

 1. Elin Fagerberg

  11 juli, 2017 at 09:33

  Wow vad snygg du är!! Och vad mycket jobb du lägger ner! Kram

  1. admin

   11 juli, 2017 at 09:43

   Tack!! Och ja, det går mer tid än vad folk kanske tror. 🙂 Men det är ju så kul. Tack och lov får jag lite betalt.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.