Åsa + Viktväktarna = ❤️

Mycket händer i livet. Som det här med Viktväktarna. Det var ett galet påhitt av min parhäst Magdalena som jag rycktes med i och tur var väl fan det!

Jag har brottats med övervikt sedan kanske 2007 eller något. Det började som en lätt variant av depression när jag mådde dåligt i en relation samtidigt som jag mådde fruktansvärt dåligt på min dåvarande arbetsplats. Jag spenderade dagarna sittandes i en bil vid en bensinmack där jag ömsom åt skit, ömsom sov. Jag tröst-åt en massa skräpmat och åt chips till middag.

En vacker dag började krämporna visa sig, främst knäna. Jag började träna så smått men jag var inte en träningsperson på den tiden. Åren gick, jag pendlade i vikt värre än en småbarnsmorsa i ett radhusområde. (no offense..) Jag testade några quick-fixes som Extravaganza och Itrim vilket så klart gjorde att jag gick ner nästan all övervikt på extremt kort tid men gick ju sedan upp allt och lite till. Jag hittade dock träningen de senare åren och har sedan dess tränat ganska mycket men med tanke på vad jag åt så är det så klart en “no-brainer” att jag aldrig blev smalare. Jag hade börjat ge upp. Innan jag gick med i viktväktarna vägde jag så mycket som 102 kg och jag mådde sämre och sämre.

Varför är Viktväktarna så bra?

Ja jag hade ju tappat tron på dieter och företag som ska ha pengar för att tvinga mig till obekväma saker för att gå ner i vikt. Men det ringer en klocka av seriositet över Viktväktarna och månadskostnaden för appen, Facebook-gruppen och den digitala kunskapen var så låg att jag var villig att testa.

Det Viktväktarna gör är att ta bort tänket på kalorier. Man använder ett poängsystem som för mig funkar mycket bättre. Jag har lättare koll på hur många poäng jag har på en dag, hur många poäng viss mat innehåller och jag får verkligen svart på vitt när jag lägger in godis, glass och snacks. Då fattar man hur illa det är på ett pedagogiskt och visuellt sätt i stället för att analysera näringsämnen och kalorier.

Hur har det gått?

Jag startade den 6 februari, väger mig på fredagar. Senaste vägningen visade vågen på -7,1 kg och det på ca 7 veckor. Tycker det är en lagom viktnedgång och jag allt jag gör i form av äta och träna är i dag medvetna val. Ja jag åt lite godis i påsk, men det valde jag att göra. Ja jag åt en macka häromdagen, men det valde jag att göra. Jag är också medveten om att jag kommer nå platåer där vikten stannar en period men det kommer röra på sig sedan igen. Jag är supernöjd med mitt val och min viktnedgång.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.