AquaGrand Exclusive Deluxe Resort – Rhodos

Ahhh… nyss hemkommen från en semester som ligger i topp av semestrar. På absoluta toppen ligger den bilresa vi gjorde för några år sedan där jag fick ett uppdrag att köra en bil från Danmark till Saint-Tropez på en tank. Sambon flög ner till Nice och sedan bilade vi hem genom kungadömen och Alperna. Så mysigt. (länk)

Men nu hade vi bokat en resa till Rhodos. Jag har varit där tidigare men inte sambon, dock har jag bara varit i Rhodos stad och nu reste vi till Lindos som ligger mer på syd-östra kusten. Dagarna innan vi åkte läste vi om “The African heatwave” som drog in över Grekiska öarna och visst, de första dagarna sas det att vi var uppe på 48 jävla grader. Jag hade migrän i tre dagar trots litervis med vatten, skugga, bad minst var 5:e minut.

Det lugnade sig lite och låg på 38-40 senare vilket plötsligt kändes som en lättnad. Hahahahaa.

Hotellet, Aquagrand, är ett familjeägt hotell med en fantastisk familjär känsla. De bjöd in alla gäster varje vecka till ett “möte” med munsbitar och goda drinkar för att presentera nyckelpersoner på hotellet och deras vision. Man kände sig väldigt sedd överallt, älskade det.

Vi lyxade till det och hade en svit med privat pool vilket vi var EXTRA tacksamma för i denna hetta. Dock kan jag med glädje meddela att man ALDRIG behövde fajtas om solstolar på vare sig strand eller poolområdet på hotellet. Verkade finnas mer sängar än gäster så man kunde lätt glida ner på stranden på eftermiddagen och få en solsäng vid vattenbrynet.

Så klart bokar vi alltid hotell med barnförbud. Vi har inga egna barn och vi avskyr inte barn men på semestern vill vi ha lugn och ro. Vi ägnar en sådan vecka åt att sträckläsa böcker, sola, sova, dricka fint vin och bara slappa. Vi båda behöver det och då får det gärna kosta lite om man får det så bra som det här.

Jag vill verkligen rekommendera detta hotellet oavsett om ni tar privat pool eller annat rum. Servicen är oklanderlig, maten superb, konsten och inredning sober och vacker. Miljön är magisk. Men om du letar efter nattliv och shopping så ska du se dig om efter annat hotell. Ja, hälsa på Sophia som är Customer Relations manager, hon är halvsvensk.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.