Äntligen måndag!

Äntligen måndag!

Hur många av er kan säga så? Det har i många år varit min ambition att på riktigt känna så och nu är jag där!

Vad behöver du göra i ditt liv för att känna glädje när måndagen närmar sig? Behöver du plugga? Byta jobb? Flytta till annan stad eller kanske annat land? Göra slut med ovanor eller en partner? Oavsett vad så tror jag det är oerhört viktigt för just dig att hitta DET som får dig att säga: Äntligen måndag!

Varför är jag så glad då?

Ja.. jag klarade inte skolan så bra. Fick i vuxen ålder reda på att jag har ADHD som troligtvis var orsaken till att jag inte kunde koncentrera mig, skriva prov och annat så direkt efter gymnasiet började jag jobba och fattade på en gång, jag är en arbetare! Jag är inte skapt för teoretiskt lärande utan praktiskt.

Åren gick, jag kände en stress och oro över mina jobb och det slutade med att jag snittade 1 år på varje arbetsplats. Jag kände hela tiden att jag kunde så mycket mer men ingen trodde på mig eftersom jag inte hade ett papper med ett betyg på som SA att jag kunde mycket mer.

Jag kämpade, hitta saker att göra utanför arbetet där jag fick vara mer kreativ och ambitiös. Jag drev egna bolag, rastade hundar, satt i BRF:styrelser, tränade och ja allt jag kunde komma över. Jag behövde något mer.

Ett hastigt hopp tills för ca 3 år sen då jag harvade runt på en sportbutik (älskade dock att jobba där med lönen.. Njae!) Helt plötsligt bestämde jag mig för att söka några Yrkeshögskoleutbildningar och vips var jag antagen till en utbildning; Digital Strateg. 1,5 år spenderade jag i skolan och jag var livrädd för att inte klara det med tanke på mina tidigare erfarenheter från skolan. Men det gick så klart jättebra. Jag hade nu lärt mig vem jag var, vad jag kunde, vad jag hade svårt för osv. Dessutom är en YT-utbildning mer praktisk än teoretisk och heltid var 4 dagar i veckan mellan 9-16. PARADIS!

Mot sluttampen hade jag inte bestämt mig för om jag skulle ta mina nya kunskaper till mitt egna bolag eller leta efter ett jobb. Men just då ramlade jag helt enkelt över en annons som det praktiskt taget stod ÅSA på.

Lång historia senare men nu har jag arbetet i 364 dagar (firar 1 år i morgon) på Blocket som social media & content manager. Jag är asbra, älskar mina kollegor, min arbetsplats och mina arbetsuppgifter. Jag får utlopp för mina kreativa idéer men jag utmanas också i min strategiska roll. Jag får vara både stake holder och projektledare, ansvarig och arbetare. Jag har nästan helt fria händer i mitt arbete, jag kan jobba hemifrån, på café eller i soffan på jobbet med skorna på golvet. Ja ni hajar. JAG HAR KOMMIT RÄTT!

Jag vill så gärna att fler ska få känna den glädjen. Så gör något för DIG under 2019 som får dig att älska måndagar!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.